Lukudiplomi-haaste

Näin syksyksi hdcanis heitti blogosfääriin uuden lukuhaasteen. Tällä kertaa tarkoituksena on keskittyä koulujen lukudiplomeja varten kehitetyn Kunnari-sivuston eri diplomivaihtoehtoja. Alle kopioin alkuperäisen vastaukseni hd:n blogiin:
Mukana! Suurin osa näkyy menevän Sinuhella, joka ensimmäisenä itsellänikin tuli mieleen. Mutta koska olen erilainen nuori, otankin Matildan. Ähäkutti!

Ja valintani:
* Maailman ympäri 80 päivässä (korvaa Barnettin Salaisen puutarhan)
* Iso kiltti jätti (R. Dahl)
* Kodittomien kaupunki (A. Luther)
* Aikataulukon arvoitus (A. Christie)
* Poika ja ilves (V. Suhonen)
* Tiitiäisen satupuu (K. Kunnas)
* Taikatalvi (T. Jansson)
* Kultainen kompassi (P. Pullman)
* Minä ja Mozart (A. Puikkonen)
* Tintti Afrikassa (Hergé)
Säännöt:

1. Valitse diplomikategoriasi, jonka haluat suorittaa. Pohjana voi käyttää edellä linkitettyä Kunnaria, mutta paikkakuntakohtaiset diplomiohjelmatkin hyväksytään. Ilmoita valintasi hdcaniksen kommenttiosiossa - tähänkin ensimmäisen kappaleen alussa linkki.

2. Seuraa diplominsuorituksen ohjeita. Suurin piirtein aihepiireittäin jaetuista kirjalistoista valkataan jokaisesta yksi (1) opus. Koko diplomissa kirjoja on siis kuudesta kymmeneen. Luetuista kirjasta voi tehdä bloggauksen ihan perinteiseen tapaan tai suorittamalla diplomin yhteydessä olevan tehtävän. Kukaan ei tietysti ole kieltämästä tekemästä molempia! Joissakin diplomivaihtoehdoissa on mukana leffaosio, sekin vapaavalintainen tässä haasteessa.

3. Haaste alkoi 11.10 ja päättyy kuluvan kouluvuoden tavoin lauantaina 25.5.2013. Viikko eteenpäin eli kesäkuun ensimmäinen päivä hdcanis toimittaa rehtorin virkaa ja jakaa osallistuneille diplomit sekä suorittaa arvonnan osallistujien kesken (myös keskenjääneet suorituksen huomioidaan). HUOM! Jos on lukenut 1.8. jälkeen nyt diplomiin kuuluvia teoksia, nekin voi laskea haasteeseen mukaan.

4. Mukaan haasteeseen voi ottaa myös lähipiirin lukevan muksun. Tandemihaaste, josta koululainen voi saada ihan koulun puolesta maininnan, mikäli oppilaitoksessa sellainen on mahdollista suorittaa. Äidinkielen ja kirjallisuuden opettajilta vaan kysymään, ja voipi olla että asian esille nostaminen saa lukudiplomit mukaan koulun ohjelmaan pidemmäksikin aikaa.

Tuttuun tapaan sijoitan tämän haasteen tuohon vasempaan sivupalkkiin muiden lukuhaasteiden viekkuun, ja pidän siinä lukua missä tilanteessa haaste menee. Tunniste on 'Lukudiplomi', ja sitä klikkaamalla pääsee tähän alkuperäiseen postaukseen.

Ei kommentteja: