Science Fiction -haaste vuodelle 2012!

Oi, scifiä ihan luvan kanssa! Science Fiction -haastetta luotsaa Raija Pietilä Taikakirjaimet-blogissaan, joten jos on vähänkin kiinnostusta, osallistu heti. Kategoriat ovat seuraavat ja mukana myös omat valintani tähän haasteeseen. Vain Steampunkin kohdalla joudun sijoittamaan muutaman euron, muuten mennään oman hyllyn antimilla. Lisää ehdotuksia löytää Taikakirjaimista ja Wikipediasta. :)

1. Nuorten SF: Journey to the Centre of the Earth
2. Aikuisten SF: Childhood's End
3. Hugo-voittaja: Neuromancer*
4. SF-klassikko pre-1950: I, Robot
5. SF-klassikko 1951-1992: The Black Cloud
6. Steampunk: Leviathan
7. Robotit/Kyborgit/Androidit: The Ghost in the Shell
8. Avaruusalukset/Alienit: Final Days**
9. Aikamatkustus/Vaihtoehtohistoria/Rinnakkaisuniversumi: Doomsday Book
10. Apokalyptinen/Dystopia/Utopia: Do Androids Dream of Electric Sheep?
11. Kyberpunk: Altered Carbon
12. Hullu tiedemies/Geneettiset kokeilut/Ympäristökatastrofit: Dr Jekyll and Mr Hyde

Muuta:

- Adam Roberts: Science Fiction

Haasteen tagi on SFH ja sen yleistilanne on muiden haasteiden viekussa tuossa vasemmassa palkissa.

*) Vaihdan LeGuinin The Left Hand of Darknessin (William) Gibsoniin
**) Vaihdan Adamsin Hitchhiker's Guide to the Galaxyn (Gary) Gibsoniin

4 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Hmm, täähän vois olla mulle sopiva haaste. Tosin en oo vielä muistaakseni yhteenkään haasteeseen ilmoittautunut osallistujaksi, joten kynnys julki-ilmoittautumiseen on korkea. :)

Raija kirjoitti...

Wau, olet saanut jo valittua kirjat kategorioihin. Minullakin on suunnitelmia, mutta olen niin fiilislukija, että ne saattavat muuttua haasteen edetessä. Le Guinin ja Willisin kirjojen ystävänä odotan kiinnostuneena erityisesti mitä pidät heidän nimenomaisista kirjoistaan.

Booksy kirjoitti...

Tuo Left Hand of Darkness pitäisi ottaa uusintalukuun... nuorena en tykännyt siitä ollenkaan, mutta voipi olla että se maistuisi nyt paremmin. Kivaa että olet tässä mukana, kiinnostuksella seurailen juttujasi näistä.

Hreathemus/NDSL kirjoitti...

Salla: Onneksi julki-ilmoittautuminenkaan ei velvoita mihinkään, joten sinänsä. Ja eihän tässä nyt ole kuin ne tusina kirjaa. :)

Raija: Minäkin olen aika fiilislukija, mutta että saan kirjahyllyyni mysteerisesti kerääntyviä kirjoja joskus eteenpäinkin, välillä täytyy pakottaa itsensä lukemaan tietyssä järjestyksessä. Itsekin odotan mielenkiinnolla Willisin kirjaa.

Booksy: Hmmm.. itse olen huomannut kuinka muutama vuosikin jonkin kirjan välissä muuttaa omaa tulkintaa, eli voipi olla että se tosiaan maistuisi nyt paremmin. Kiva, että pidät, nyt saan vielä ekstramotivaatiota pitää suunnitelmista kiinni. :)