Charlaine Harris: Definitely Dead

Luettu: 11.9.2010

Ja lisää Sookieta.

HERE BE SPOILERS!

Definitely Deadissa (ei vielä suomennettu) Sookie saa kuulla, että hänen vampyyriksi muuttunut serkkunsa Hadley on kuollut. Hän matkaa New Orleansiin hoitamaan Hadleyn hänelle jättämää asuntoa, mutta pian käy selväksi, että joku tai jokin ei halua Sookien tutustuvan postmortemisti serkkuunsa; neitokaisen avuksi ratsastaa kuitenkin Sookien uusi poikaystävä, muodonmuuttaja Quinn. Tämän lisäksi päänvaivaa aiheuttaa Sookien visiitti Louisianan vampyyrikuningattaren luona, joka on juuri menossa naimisiin Arkansasin vampyyrikuninkaan kanssa. Kaiken lisäksi Sookien menneisyys kummittelee taustalla.

Päällimmäinen huomio: Sookie viittaa koko ajan tapahtumiin, jossa on joko tappanut tai nähnyt jonkun toisen seivästävän Hadleyn tappajan jollain hautausmaalla. Kun se ensimmäisen kerran kirjassa tuli vastaan, kuvittelin hypänneeni yhden osan yli. Mutta ei: kyllä luen ihan oikeassa järjestyksessä. Jäljelle jää siis vain kaksi vaihtoehtoa: joko Harris ärsyttää tahallaan tai tämä tapahtuma löytyy Stackhouse-novellikokoelmasta, muistaakseni nimeltään Touch of Dead. Pitää vissiin lukea sekin joskus, mutta juuri nyt ärsyttää, sillä tuohon tapahtumaan viittaaminen siitä tietämättömälle oli rasittavaa ja sekoittavaa.

Mutta takaisin huomioihin. Harmittaa. Kirjan alku oli niin lupaava: demoneja ja puoli-demoneja! Ikävä kyllä loppu vähän lässähtää, sillä nyt alkaa pikkuhiljaa se Sookien mätkiminen kyllästyttää. Ja aina -joka saatanan kerta- pitää olla joku wannabe-ritari, jolla on testosteronia tursuava, kolhuttu miehisyys kun ei ole saanut puolustaa naista pulassa. Toivottavasti jatkossa tämä white knight olisi nainen. Enkä tarkoita tuota seksuaalisella tavalla (vaikka Sophie-Annen ja Sookien suhde olisikin varsin mielenkiintoinen juonenkehitys) vaan vaikka nyt helvetti ystävyyspohjalta. Mikä pakko sen pelastajan on olla a) Sookien ex, b) Sookien poikaystävä tai c) mies joka haluaa panna Sookieta? Onhan näitä vaihtoehtoja: Sophie-Anne, Pam, Claudine, Diantha, nyttemmin vielä Amelia. Tarakin voisi ottaa itseään niskasta kiinni.

Huoh. Ja kaiken tämän jälkeen haluan edelleen jatkaa sarjan lukemista. Taidan olla kappi-optimisti tai muuten vain masokisti. Johan näitä on kuuden kirjan verran luettu. Taitaa olla aika ottaa tästä sarjasta vähän taukoa.

-----

Definitely Dead muualla:
Fyrefly's Book Blog (englanniksi)
Unreality Shout -blogi (englanniksi)

Ei kommentteja: