Jussi Förbom: Hallan vaara - Merkintöjä maahanmuuton puhetavoista

Luettu: 13.3.2011

Kevään eduskuntavaalit muistuttivat taas yhteiskunnallisten pamflettien olemassaolosta ja mikäs sen ajankohtaisempaa kuin maahanmuutto.

Hallan vaara - Merkintöjä maahanmuuton puhetavoista: nomen ist omen. Vapaa toimittaja sekä "kommari, reikäpää, ihmisoikeuskouhkaaja ja utopistikiihkoilija" (lähteenä "valveutuneiden ja huolestuneiden kansalaisten muodostaman maahanmuuttokriittisen kansanliikkeen Homma ry") on viettänyt aikaansa kansanedustajilta koottujen, maahanmuuttoaiheisten kommenttien parissa. Vuosien 1998 ja 2010 välillä eduskunnassa on suusta päässyt yhtä sun toista aiheeseen liittyvää huomautusta ja ne ovat Hallan vaaran materiaalina analysoidessaan aiheen puhetapoja näiden viiden eduskuntakokoonpanon ajalta.

Käy ilmi, etteivät Persut todellakaan ole "maahanmuuttokriittisyyden" johtotähtiä; pikemminkin muiden puolueiden "maahanmuuttokriittiset" ovat saaneet vahvemman jalansijan puolueen kakofoniassa. Kokoomuksen Sulo Aittoniemellä (joka onneksi jätti eduskunnan vuonna 2003) on sydämessään erityinen viha-kategoria somalialaisille, kuten ulkomaalaislain (HE 50/1998) lähetekeskustelussa käy ilmi:


Nyt mennään esimerkissäni tavanmukaisesti erääsen Afrikan sarven maahan. Kun ei enää uskalla sanoa mitään nimiä, niin sanon, että eräästä Afrikan sarven maasta tänne on tullut porukkaa, jota tämä erityisesti koskee. Siis tämä tarkoittaa perheenjäseniä, selkeästi perheenjäseniä: vaimo, tai useitakin vaimoja, jos niitä 6-7:kin sattuu olemaan, mikä on tietysti hieno asia, ja sitten on lapsia, niin paljon kuin ikänä sopii, he tulevat tällä perusteella. -- Ihannehan olisi, että olisi 30 samassa perheessä. Saadaan mahtavat lukaalit itselle asuttavaksi ja sosiaaliturva on mahtava potti tällaisesta porukasta, kun saadaan 30:kin ihmistä samaan asuntoon asumaan. (s- 18-19)
Ja sitten Keskustaa Lauri Oinosen (jäi vaaleissa 2011 rannalle) johdolla:


Meille on tullut lähinnä tarpeettomilla verukkeilla henkilöitä, jotka esiintyvät turvapaikan hakijoina, vaikka mistään sellaisesta fyysisestä turvan hakemisesta ei ole kysymys, mitä kansalaiset turvapaikalla ja sen saamisella ymmärtävät. (s. 25)
Ilmeisesti edustaja Oinosella on yhteys kuuden miljoonan ihmisen kollektiiviseen mieleen. No totta kai on, hänhän on pappi. Kristillinen lähimmäisenrakkaus on tosin jäänyt puolimatkaan.

Myös muilta puolueilta irtoaa yhtä sun toista kommenttia, mutta mielenterveyteni takia pidättäydyn selaamasta kirjaa ja kirjoittamasta sitaatteja tänne. Eiköhän pointti ole tullut selväksi jo näiden kahden (valkoisen heteromiehen) avustuksella.

Nyt kun Persuilla on mahdollisuuksia päästä vallankahvaan käsiksi ja saada pikku reality check (enää ei voi huudella vain puskasta, vaan pitää jopa tehdä jotain ja tehdä sen eteen kompromisseja ja saada siitä hyvästä osalta omista äänestäjistä paskaa niskaan), suosittelisin kaikkia pettyneitä persulaisia lukemaan tämän kirjan.

Post scriptum: Ja jos olisin saanut kirjoitettua tämän tekstin heti lukemisen jälkeen, olisi sen voinut lukea useampi ennen vaaleja. Nyt korpeaa.

-----

Hallan vaara muualla:
Kommentti
Fifi
Meten luetut 2006-2011

Ei kommentteja: