Jera Hänninen & Jyri Hänninen: Tuhansien aatteiden maa - Ääriajattelua nyky-Suomessa

Luettu: 27.8.2011

Lukulistan vanhemmasta päästä tällä kertaa tavaraa, se kun sattui sopivasti tulla kirjastossa vastaan.

Tuhansien aatteiden maa - Ääriajattelua nyky-Suomessa, nomen est omen. Veljekset Hänninen kattavat eri fundisideologioita uusnatsismista ja siihen kiinnittyvästä "mamukriittisyydestä", kotikutoisesta islamismista, äärikristityistä, eräästä kohudosentista ja hänen "antifasistisesta" [SIC!] ryhmittymästään, suomalaisesta asekiimasta sekä radikaaleista eläin- ja ekoryhmistä.

Tämän parempaa kirjaa en ole suomalaisista ideologioista koskaan lukenut! Hännisten subjektivalinnat ovat toisaalta ajankohtaisia, toisaalta marginaalisia joista tulisi kuitenkin olla tietoinen, ja kaiken tämän he tekevät kiinnostavalla kirjoitustavalla. Kyllä, minulta irtoaa pisteitä kiroilusta tietotekstissä. Hännisten hieman provosoivakin tyyli ei kuitenkaan ole perustelematonta; useassa kohdassa provosoiduin itse aiheesta ja joidenkin tyyppien päänsisäisistä mustista aukoista, joka imee viimeisetkin järjen rippeet näiden aivoista (mikäli sellaisia siellä on alunperin ollutkaan). Näin ollen haluankin suoraan ilmaista sanottavani kyseisille ryhmille:

Uusnatsit: Pitäkää vain tuota menoa yllä, ei tarvitse kenenkään ulkopuolisen miettiäkään teidän uhkapotentiaalia, kun karkotatte kaikki tunnuksillanne ja parilla iskulauseellanne muualle.

Persut: Faktaa pöytään, idiootit, ei yksinkertaistettuja iskulauseita, joita olette kuulleet puolueenjohtajaltanne/Mullah-Aholta.

Abdullah Tammi ja muut islamistit: Kerätkää helmanne ja painukaa saatana vaikka Jemeniin, siellä on teille valmiina islamistinen valtio. Ai ei? Miksei? Ai kun siellä on homma turhan köyhää? No vittuako te sitten Suomea sellaiseksi yritätte muuttaa?!

Äärikristityt eli Räsänen & co.: Kerätkää raamattua ja alaikäisiä hiplailevat sormenne ja muuttakaa USAn Bible Beltille. Siellä on teille samanmielistä seuraa, joiden kanssa saatte ihan keskenänne olla ottamatta tieteen kehityksen hedelmistä hyötyä ja rukoilla polvet ruvelle jumalan parannusta diabetekseen. Ainakin kuolette nopeammin. Ja ottakaa tuo Räsänen perkele mukaanne!

Johan Bäckman: Pikku vinkki; ota sanakirja kauniiseen käteesi siihen Venäjän lipun viereen ja ota selville, mitä fasismi oikeasti tarkoittaa. Sen jälkeen käytä kyseistä sanaa OIKEIN. Tällä nykyisellä taktiikallasi kutsut kaikkea fasistiseksi, josta olet eri mieltä ja mikäli jossain vaiheessa jopa osuisit oikeaan, se hukkuu niiden satojen väärien fasismi-huutojen alle. Boy crying wolf, anyone?

National Rifle Association Finland eli Suomen Asejärjestö: Ihan oikeasti? Teillä on Suomessa niin paljon vapauksia, ettei aselupien hankkimisen tarkennus oikeasti ole edes ongelma. Ja hei, jos koulumurhat ja kauppakeskuksessa aseita heilluttelevat hörhöt häiritsevät aseharrastustanne, niin mitä jos tekisitte jotain näiden tapahtumien ennaltaehkäisemiseksi?

Kettutytöt et co.: Näyttää siltä, ettei Suomen lehdistö pysty toteuttamaan todenmukaista uutisointia suomalaisista turkistarhaajista ja muista vastaavista, joten enpä valita. Tosin turkisliikkeiden sabotointia hyödyllisempää olisi edistää turkistarhaukseen elinkeinonsa perustavien uudelleenkouluttamiseen ja sen motivoimiseen. Ottakaa mietintään.

SUOSITTELEN!

-----

Tuhansien aatteiden maa muualla:
Suomen Kuvalehti
Paholaisen asianajaja -blogi
Käymälä/WCOY-blogi eli täydellinen esimerkki siitä, miten eri tavalla saman tekstin voikaan lukea
Prinsessa Retoriikka -blogi

A-Tuubi -haastattelu (video)

2 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Loistokirjoitus!

Repeilin noille toivotuksillesi, vaikka eihän näissä ääriaateryhmissä - valitettavasti - naurun aihetta olekaan...

Hreathemus/NDSL kirjoitti...

Kiitos ja kumarrus!

Juu, eihän siinä kauheasti naurun aihetta ole jos joku ryhmä on ottanut elämäntehtäväkseen viedä toisilta ryhmittymiltä ihmisoikeudet. Joskus on niille kuitenkin pakko nauraa, kun sen verran kyseenalaisia klimppejä niiden Ajatusten Tonavista irtoaa. Ja se pitää oman mielenterveyden balanssissa monia pahimpia juttuja lukiessa.