James Finn Garner: Politically Correct Bedtime Stories

Luettu: 20.12.2011

Kaikista hyvistä pyrkimyksistäni huolimatta verkossani nimeltä "mistä kirjat tulevat" näkyy olevan edelleen opuksen mentäviä aukkoja.

Politically Correct Bedtime Stories (ei suomennettu) on kokoelma tuttuja satuja, jotka ovat käyneet läpi poliittisen korrektiuden ja sensuurin satiirimankelin. Punahilkka, Susi ja Isoäiti päätyvät muodostamaan vaihtoehtoisen perheen, taivaan putoamista pelkäävä kananen on loputtomassa haaste- ja oikeustapausten pyörityksessä, keisarilla elää vaatteista vaihtoehtoista elämäntapaa, ja Tuhkimo valtakunnan muiden naisten kanssa perustavat vaateyrityksen joka valmistaa vain käytännöllisiä ja mukavia vaatteita.

Aika kokoelma. Nyt kun serkullani on prinsessavaihe ja hänellä on jopa Lumikin mekko, olen heikoilla jäillä. Miten pirussa tämän kanssa pitää elää; toisaalta minulla ei ole oikeutta yrittää ohjata häntä siitä pois, toisaalta miten antaa hänelle varmuutta siitä ettei Disney-prinsessojen naiskuva ole oikea saatikka ainoa? Ikävä kyllä en voi käyttää Garnerin tekstiä apuna, sillä se ei varmaankaan aukeaisi muksuille. Aikuisena pidän siitä kyllä, varsinkin Tuhkimosta (nimim. isoäiti kyseli taannoin olenko teettänyt mekon äitini 50-vuotis juhliin? Mekko? Minä?? Teettänyt??? WTF?!!!).

Kunnioitettavasta yrityksestään huolimatta Garner on aikansa vanki ja päätyy mollaamaan kaikkia niitä ryhmiä, jotka joko eivät usko jumaluuksiin tai ovat polyteistisiä tai abrahaamisten uskontojen ulkopuolisia monoteistejä. Tuttut. Pyydät jo ennalta anteeksi johdannossa, mikäli epähuomiossa loukkaat jotakin ryhmää, mutta se ei riitä! Haluan, että maksat kaikki tämän monoteistista agendaa promotoivan kirjan tulot sekä takautuvasti että tulevaisuudessa korvauksena mieleni pahoittamisesti, koska luonnollisesti minulla on oikeus olla loukkaantumatta, varsinkin demokratiassa!!! Ei! Sekään ei riitä! Haluan Garnerin pään vadille - kirjaimellisesti! Behead those who insult ME!

-----

Politically Correct Bedtime Stories muualla:
Clarissa's blog (englanniksi)
Bibliofreakblog (englanniksi)

Ei kommentteja: