Yksitoista (11) kysymystä

Sain tässä jokin aika sitten Reeta Karoliinalta yhdentoista kysymyksen sarjan (ks. The Red Dragonin kommentit). Olen ollut todella laiska ja veto finaalissa, seliseli. Tämä on kiertänyt blogosfäärissä jo kauan, joten en haasta ketään tiettyä, mutta mikäli joku kiinnostuu haasteesta, laita kommenttia tähän tekstiin niin teen kysymykset mielelläni, varsinkin jos on (kirja-)blogi, josta saada hieman makua, minkä tyyppisiä kysymyksiä haluaisin laittaa eteenpäin.

1. Mikä on paras vuorokaudenaika lukemiselle?
Ilta ja yö; häirintää on turha odottaa juuri miltään suunnalta ja jos kirja on hyvä niin lukemista voi vapaasti jatkaa vaikka aamuun asti mikäli siltä tuntuu.

2. Kellä kirjailijalla on mielestäsi kaikista sympaattisin imago?
Neil Gaimanilla. Tyypin teokset ovat mahtavia, kirjallinen skaala erittäin laaja ja tuntuupa hän olevan yksityishenkilönäkin ihan kunnioitettava tapaus. Suuri plussa tulee myös siitä, että hän pystyy tunnustamaan olleensa väärässä ja vieläpä piratismikysymyksessä.3. Kirja, jossa oli yllättävin loppuratkaisu?
Nyt tuli paha... Siilin eleganssilla oli yllättävä loppu, samoin Ruusun nimellä.

4. Kenen kirjallisen hahmon kanssa lähtisit treffeille?
Unikuninkaan siskon, Kuoleman, kanssa. Doctor Who kävisi myös. :)

5. Mikä olisi kamalin kirjallinen dystopia, jonka et ehdottomasti toivo toteutuvan?
Atwoodin Handmaid's Talen uskonnollinen ja naiset täysin avoimesti pelkiksi mukulatehtaiksi luokitteleva yhteiskunta. Siinä tilanteessa menisin vapaaehtoisesti saastuneelle maalle asumaan. Ottaisin mieluummin vastaan minkä tahansa kerralla kaikki lahtaavan maailmanlopun koska tahansa.

6. Sinulle rakas nuortenkirja?
Muumit! Ja kun tässä nyt Gaiman-tiellä ollaan jo muutenkin, The Graveyard Bookin mainitseminen ei haittaa enää mitään. ;)

7. Lukusuunnitelmasi kesälle 2012?
Tarttisi tuota blogiin kirjoitettavien kirjojen pinoa alentaa: taitaa olla viisitoista kirjaa jonossa. Sitten noita haasteita voisi mennä eteenpäin: scifi-haaste onkin kovasti juuri nyt päällä, Shakespearen seuraava lainassa, samoin klassikkohaasteen seuraava lainassa, pari Terra Cognitaa on lainassa, ja sitten maailmanvalloituksessa voisi siirtyä läntiseen Aasiaan, Turkmenistaniin. Ja blogia vain hieman sivuava projekti tälle kesälle on kerrata lukion lyhyt matikka. Olen outo, koska saan polynomien laskemisesta (epäeroottista) tyydytystä. xD

8. Jos et saisi vuoteen lukea/kirjoittaa mitään, mitä tekisit ylijäävällä ajalla?
Tulisin varmaan vielä entistäkin hulluksi. Lisäksi näin tekstiperusteisessa kulttuurissa eläminen olisi aivan saatanan vaikeaa.

9. Mitä toivoisit kirjablogeihin enemmän/vähemmän?
Enemmän kirjallisuutta Länsi-Euroopan, Skandinavian ja Pohjois-Amerikan muodostaman triadin ulkopuolelta.

10. Lempikirjastosi?
Niistä, joissa olen käynyt: Vaasan pääkirjasto on kivan monipuolinen arkkitehtuuriltaan. Kirjastoista, joista olen vain nähnyt kuvia: Oxfordin ja Cambridgen yliopistojen kirjastoja. Seisoisin varmaan ensimmäisen vartin sisäänastumisesta silmät lautasen kokoisina oviaukossa henkeä haukkomassa. Ja sitten on tietysti kategoria Kirjastot, joissa käyminen arkivaatteissa tuntuu jo ajatuksen tasolla rienaukselta: esimerkkistä käyköön portugalilaisen Coimbran yliopiston Yleiskirjasto. Ja tätä näkyä ei yksikään kirkko voita:11. Maailman kaunein kirjankansi?
Niistä jotka olen nähnyt, mikä on vain häviävän pieni osa... Equuksen kansi on vaikuttava, samoin The Day of the Locustin omistamani version kansi oli hieno leikki väreillä ja tekstuureilla, matalla ja kiiltävällä pinnalla.

3 kommenttia:

Anki kirjoitti...

Hienoja vastauksia hienoihin kysymyksiin! :)

Hreathemus/NDSL kirjoitti...

Kiitos!

Reeta Karoliina kirjoitti...

Kiitos näistä vastauksista! <3