Luettu: 4.8.2008
Alkuperäinen nimi: King Kong Théorie
Käännös: Lotta Toivanen
Virginie Despentes on uuden aallon feminismin kärkinimiä ja King Kong -tyttö lyhykäisyydessään sen lippulaiva. Kuten Despentes itse sanoo, hän kirjoittaa "naisena, joka ei ole viehättävä mutta kylläkin kunnianhimoinen, jota kiinnostaa päättää itse omista tekemisistään, jota kiehtoo kaupunki enemmän kuin kotiliesi, joka innostuu uusista kokemuksista eikä tyydy kuuntelemaan muiden kertomuksia".
Despentes käy läpi monia feminismin peruskysymyksiä. Toisin kuin monet muut, hän panee itsensä täysin likoon ja kertoo millaista on joutua joukkoraiskatuksi ja olla ilotyttö, mutta kieltäytyä systemaattisesti naisille annetusta uhrin roolista. Kielellisestikään Despentes ei pyri etäännyttämiseen: kun saatana vituttaa, niin se sitten sanotaan niin eikä kaunistella asiaa.
Tämä kaunistelusta kieltäytyminen on ehdottomasti yksi meriiteistä, miksi pidän King Kong -tytöstä niin paljon. Minun ei ollut edes tarkoitus lukea sitä tuolloin, mutta prologista lähtien päädyin vain kääntelemään sivua toisensa jälkeen ja sitten olinkin jo lopussa. En ole välttämättä kaikesta samaa mieltä kuin Despentes (en esimerkiksi pidä toivottavana tilannetta, että naisen tulee saada mennä yksin ulos yöllä ja ottaa riski joutua raiskatuksi; minusta naisen tulee saada mennä yksin ulos yöllä ilman riskiä joutua raiskatuksi), mutta tarpeeksi monesta pitääkseni Despentes'tä kunnioittamisen arvoisena. Veikkaan, että King Kong -tyttö tulee olemaan yksi feminismin klassikoista tulevaisuudessa. Jos sananvapauden maailma on vielä pystyssä, jälkipolvet saavat todistaa tuon veikkauksen arvon.