Kirjatoukan unelma ja painajainen, osa II

Viikko sitten sain tietää, että laitosvastaavamme on järjestänyt laitokselle tilaa opiskelijoiden omalle kirjanäyttelylle. Asiasta lisää täällä. Juttu saa jatkoa nyt, kun näyttely on pystyssä. Sen perusteella voisi luulla, että laitosvastaavan lisäksi opiskelijoita laitoksella on hurjat kaksi kappaletta.

Mitä helvettiä?! Opiskelijoilla saattaa olla kiireitä opintojen kanssa ja ekstrakurrikulaarinen toiminta jää helposti sille kakkoseksi, mutta tämä? Pitää miettiä pienessä mielessään kirja, josta on pitänyt, mailata siitä laitosvastaavalle ja kiikuttaa se hänelle vitriiniin laitettavaksi. Se ei vaadi minkään sortin sitoutumista, toistuvaa osallistumista, ei mitään. Ja kaksi viitsii osallistua. Voi saatana kun on säälittävää! Ehdotukseni ylioppilaskunnan lukupiiristä näyttää tämän rinnalla maratonilta, jos edes kirjallisuutta opiskelevien "kirjanäyttelyssä" on kolme osallistujaa.

Belgia.

4 kommenttia:

almafiina kirjoitti...

No onpa kummallista porukkaa! Eivätkö sitten edes yliopisto-opiskelijat lue vapaaehtoisesti?? Aika huolestuttavaa kyllä...

PS: Voisitko laittaa kommetointimahdollisuuden myös vanhoihin teksteihisi? Olen lukenut jonkin verran samoja kirjoja kuin sinä, ja olisi mukava jakaa vähän ajautuksiaan. :)

Hreathemus kirjoitti...

Niinpä! Kun olin itse lukiossa, kuvittelin yliopiston olevan paikka, jossa luentojen välillä kahvilassa teetä hörppäillessä me opiskelijat istumme keskustelemassa maailmanpolitiikasta, kirjallisuudesta ja vastaavasta. Olin niin sanoinkuvaamattoman pettynyt kun kävi ilmi, ettei se ole totta. Itse asiassa olen edelleen pettynyt. :(

Huoh... luulisin, että humanisteissa on jopa meitä, jotka lukevat kyllä vapaa-aikanaan sitä sun tätä. Sitä en tosin voi edellenkään käsittää, ettei näin "pieneen" projektiin viitsitä osallistua. Vitriiniin on ilmestynyt kolmannenkin opiskelijan kirja (olkoonkin että on Paulo Coelhoa mutta ainakin joku on osallistunut). Ehkäpä se on sittenkin vain alkukankeutta... tai sitten porukkaa ei vain kiinnosta.

PS: Laittaisin kommenttimahdollisuuden vanhoihin teksteihin jos voisin. Blogin alkupuolella en ollut lisännyt kommentointimahdollisuutta ja kun sen myöhemmin lisäsin, hoksasin ettei Blogger laske mukaan kuin siitä eteenpäin tehtyjä kirjoituksia. Eli vanhemmat tekstit ovat mykkiä ja sisäänpäinkääntyneitä vaikka mitä tekisin. Paitsi jos... pitääpä tutkiä Bloggeria tarkemmin, ehkäpä saan sen toimimaan. Otanpas työn alle ja ilmoittelen, kun saan vastaukseksi juun tai ein.

Mutta sitä ennen: saa kommentoida ihan mihin vaan. Ajatus on tärkein ja kommentit saavat aina hyvälle tuulelle! :)

Anonyymi kirjoitti...

Terapiaksi nykytodellisuuden seikoille allensa kirjoittanut suosittelee:
"Suolasuinen kirjallisuuden seula" -nimistä erheellisen käsittämisen oikeudenmukaista kokoelmaa netissä.

"Alle"

Hreathemus kirjoitti...

Kiitos, Alle, pidetään mielessä, etenkin kun se todellisuus nostaa ilkeää päätään jälleen kerran. :)