Itsevaltiaat - Kuningassatu

Luettu: 30.10.2010

Vaihteeksi taas jotain, joka vain tarttui mukaan kirjastossa käydessä.

Itsevaltiaat - Kuningassatu on sarjakuvamuotoinen versio samannimisesta musikaalijaksosta. Käy eräänä päivänä, vallanvaihdon kynnyksellä, että Mooses Paavon maassa vaihto kuninkaasta presidenttiin ei toimi. Kuningas ei halua luopua vallastaan, joten hän palkkaa hirveän lohikäärmeen nappaamaan Suomineidon. Alkaa monen ryhmän -Jäätteenmäen, Pekkaris-Kääriäisen ja Bensku-Villen ryhmien- matka kohti lohikäärmeen luolaa pelastamaan Suomineito ja demokratia.

Kuinkahan monta kopiota tästäkin kirjasta on tehty ja kuinka monta metriä puuta siitä hyvästä on kaadettu? Ehkä Kuningassadulla on jokin oma, minulle mysteerinen tarkoituksensa, mutta kunnes sellainen ilmoittautuu, en voi kirjaa hyvällä omatunnolla kehua. Kirjan sarjakuvamaisuus tulee musikaalijakson kuvanpysäytyksistä, joihin on läntätty puhekupla. Koska alkuperäinen oli musikaali, kirjaformaatti ei oikein toimi niissä kohdissa, kun pitäisi arvostaa tekijöiden oivalluksia abilaulujen tapaan.

Jos välttämättä haluaa, niin katsokaa ihmeessä mieluummin alkuperäinen liikkuva kuva, jonka linkitän alle. Henkilökohtaisena huomiona sanottakoon, että Itsevaltiaat ei ole enää läheskään niin hauska kuin lähetysajankohtanaan; miksei Suomessa osata tehdä kunnon poliittista satiiria? Miksi se vähäkin kestää vain vartin lauantai-iltaisin? Onneksi YouTubessa on kansalaistottelemattomuutta harjoittavia BBC:n katselijoita. Mitä tekisin ilman HIGNFYta (Have I Got News for You, Uutisvuodon alkuperä)?!

-----

Kuningassatu muualla:
Kuningassatu YouTubessa (tässä osa yksi, seuratkaa Tuubin ehdotuslinkkejä)

Ei kommentteja: