Bill Willingham: Fables 9 - Sons of Empire

Luettu: 23.2.2011
Kuvitus: Mark Buckingham, Steve Leialoha, Michael Allred, Andrew Pepoy


Fables-saaga jatkuu.

Sons of Empiren päätarina on samanniminen, neliosainen kertomus, jossa edellisessä osassa Bigbyn hyökkäyksen kohteeksi joutunut Imperiumi suunnittelee vastaiskua Lumikuningattaren johdolla. Fabletownin ja tavismaailman tuhoa maalaavat Imperiumin johto, ja mukana ovat myös Fabletownissa asuneet Pinokkio ja eräs ex-vakooja. Mitä tapahtuisi, jos taioilla, örkeillä ja keskiaikaisilla aseilla varustettu Imperiumi kävisi sotaan miljardeja aseteknologisesti kehittyneitä taviksia ja Fabletownin faabeleita vastaan? Samaan aikaa tavismaailmassa vietetään joulua; kaikki tietävät sen olevan kenties viimeinen rauhan aika ennen Fabletownin ja Imperiumin välille syttyvää lopullista sotaa. Joulu ei kuitenkaan ole ihan rauhallinen kaikille, sillä Bigby joutuu kohtaamaan isänsä ja Joulupukki tuo Sammakkoprinssille mukanaan ikävän lahjan: muistin. Lisäksi mukana on lyhyitä sarjoja, joissa tutustutaan Fabletownin vähemmän tunnettuihin hahmoihin, kuten kolme kertaa päivässä parturissa käyvään Tähkäpäähän, sekä sarjakuvallisia vastauksia fanien esittämiin kysymyksiin (kuten kuka nappasi kimpun Lumikin häissä ja mitä Frau Totenkinder aina kutoo).

Sons of Empire ei ole yhtä yhtenäinen kokonaisuus, kuin jotkut edellisistä osista. Se ei kuitenkaan häirinnyt kovinkaan paljon, varsinkin kun päätarina on niin kovin masentava ja väkivaltainen. Ja vaikka Hannu ei itse asiassa tarinan aikana tee juuri mitään, hänen pelkkä läsnäolonsa saa voimaan huonosti. Toivottavasti tyyppi kuolee tulevan sodan aikana. Toinen "toivottavasti" tulee Pinokkiolle: hän ei ole Imperiumissa ja isänsä luona vapaaehtoisesti vaan taioin sinne sidottu. Toivottavasti hän pääsee vapaaksi.

Ei ihan sarjan parhaimmistoa, koska se ei jouduta tarinaa kovin kiinteästi eteenpäin. Enemmän Sons of Empire toimii alustuksena seuraavalle osalle. Ei sillä niin paljon väliä, koska Fablesin kyky naurattaa ja tuoda iloa jatkuu tässäkin osassa.

-----

Sons of Empire muualla:
Bookgasm-blogi (englanniksi)

Ei kommentteja: