Eun-Ha Jo: Les Bijoux 1 - Ennustus

Luettu: 1.3.2011
Kuvitus: Sang-Sun Park
Alkuperäinen nimi: Re Bijyu Il/ 레비쥬일
Käännös: Antti Grönlund


Joskus vuosia sitten aloin kiinnostumaan mangasta. Aivan ensimmäinen ostokseni sillä saralla oli kuitenkin manhwaa (= korealaista, japanilaisittain piirrettyä sarjakuvaa), Eun-Ha Jon ja Sang-Sun Parkin Les Bijoux -sarja. Huvittava sivuhuomio: tietämättä kirjoittajien ja taiteilijoiden sukupuolia, kaikki ensimmäiset sattuivat olemaan naisten käsialaa.

Les Bijoux - Ennustus on sarjan ensimmäinen osa. Tarina sijoittuu fantasiamaailmaan, jossa on kaksitoista kaivosvaltiota ja ihmiset on jaettu kahteen täysin eriarvoiseen luokkaan: valtaa pitävä, rikas vähemmistöluokka habit sekä köyhä työläisluokka spar. Eräänä iltana vanha ennustus saa todellisuuspohjaa, kun eräs sparpariskunta -omiensakin joukossa hyljeksityt kääpiömies ja köyryselkäinen nainen- saavat kirotuksi uskotun lapsen nimeltä Lapis Lazuli, joka muuttuu ajoittain miehestä naiseksi ja toisinpäin. Lapis joutuu julma habitlordi Diamond murhaa tämän vanhemmat, Lapis vannoo kostoa ja päättää kumota myös sortavan luokkajärjestelmän ja tyrannimaisten hallitsijoiden vallan. Suunnitelma ei kuitenkaan mene ihan niin kuin Strömsössä, kun lordi Diamond rakastuu Lapikseen tämän ollessa naishahmossaan Lazulina.

Les Bijoux'n juoni on melko perinteistä fantasiaa: hyvän ja pahan, julmuuden ja oikeudenmukaisuuden välistä taistelua, jonka keskellä on jollain tapaa erityinen päähahmo. Minulle sarjan viehätys on kuitenkin Parkin piirrostyylissä: kaikki päähahmot ovat ihanan androgyynejä, jotka sekoittavat kivasti myös seksuaalirooleja. Jopa Lapiksen pikku kyky sekoittaa tätä edelleen. Tai kuten omalaatuinen habit Cornelian asian ilmaisee: "Hauska tutustua! Sinusta saisi monipuolisen ystävän!" :) Tyyppi on ehdottomasti suosikkihahmoni: leikkimielinen soturi, joka näyttää mahtavalta ja jolla on asennetta riittämiin.

Toinen mielenkiintoinen piirrostrikki on Parkin tapa käyttää chibi-hahmoja; ehdottomasti hillittömän hauskaa! Lisäksi se antaa lukijalle mahdollisuuden taukoon sarjan muutoin sangen tummasta tunnelmasta.

Suosittelen sarjaa ihan kaikille. On muuten ollut aika hyvä munkki, kun olen sattunut törmäämään heti kerralla hyvään sarjakuvaan tällä saralla. Sarja jatkuu vielä neljän osan verran, joten suitsutusta Parkin taiteesta on tulossa vielä neljän postauksen verran.


Post scriptum: Kukas se tuo ylläoleva chibi on?

-----

Ennustus muualla:
Totta ja tarua -blogi
RisingShadow.net

-----

Kirjallinen maailmanvalloitus: Etelä-Korea

Ei kommentteja: