Pirkko Harainen: Emma ja erilainen perhe

Luettu: 1.4.2011
Kuvitus: Leena Lumme

Kun alkaa serkkujen synttäreitä tulla vastaan, on aika tutustua lastenkirjoihin.

Emma ja erilainen perhe on Emma-lastenkirjasarjan x:s osa 3-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Tässä osassa Emma aprikoi perheen määritelmää, sillä kavereilla on monenlaisia perheitä. Onnilla on kaksi äitiä, Mimmi on adoptoitu ja Oton äidillä on uusi poikaystävä - ja tällä oma tytär! On siis aika tentata aikuisia.

En osaa sanoa, miltä kirja vaikuttaa lapsen näkökulmasta. Annoin kirjan lahjaksi lähinnä -tylsästi kenties?- sen opetusarvon takia, sillä Suomen raamattuvyöhykkeellä ja Keskustan kannatusalueella asuminen ei ainakaan edistä moninaisuuskasvatusta. Ja tämä siis aikuisen näkökulmasta. Kenties muksut pitävät kirjaa outona; eiväthän lapset pidä omituisena mitään, elleivät aikuiset sellaista käytöstä itse levitä jälkikasvulleen. No, kysyn serkultani mielipidettään tästä kirjasta, kun hänet seuraavan kerran näen. Saattaapa tulla kuulkaa aika nasevaa tekstiä. ;)

Toistaiseksi kuitenkin todettakoon, että opetusvälineenä kirja toimii ihan ok, vaikkei kirja aikuiselle järin koukuttava olekaan. On sitä kumminkin turhempaankin paperille painettu.

-----

Emma ja erilainen perhe muualla:
Lastenkirjahylly-blogi

Ei kommentteja: