Charlaine Harris: Dead and Gone

Luettu: 16.4.2011

Ja lisää Sookieta. Näissä on jotain, joka saa tarttumaan heti seuraavaan osaan edellisen päätyttyä. Ja edelleen: spoilarivaroitus!

Dead and Gone -kirjassa ihmissudet ja muut muodonmuuttajat astelevat vampyyrien jalanjäljissä ja paljastavat olemassaolonsa taviksille. Kaikki tuntuu menevän aluksi ihan hyvin: Sam muuttaa ystävänsä kanssa muotoa baarissaan, jotta bontempsiläiset voivat tutustua juttuun heti ilmoituksen jälkeen, eikä Merlotte's-baari kärsi omistajan kaksoisluonnosta muutamaa mielenosoittajaa enempää. Kunnes baarin pihalta löytyy eräs aamu paikallisen ihmispantteriyhteisön jäsen viilleltynä ja ristiinnaulittuna sekä erittäin kuolleena. Uhri on vieläpä Sookien veljen vaimo, joka odotti tämän lasta. Vaikka Sookien suhde Crystaliin oli ollut hyvinkin hankala, tämä suostuu silti pitämään päänsä auki murhaajan ajatusten varalta. Homma kuitenkin riistäytyy ennen pitkää käsistä, sillä Bon Temps'issa riehuu myös muulle maailmalle näkymätön sota, johon Sookie verensä takia joutuu osalliseksi.

No nyt alkaa näyttää paremmalta! Ei mitään ylimääräistä ihmissuhteista "ollako-tuon-kanssa-vai-ei-vaiko-ollako-en-oikein-tiedä-pitäisiköhän-tai-no-ei-tai" -tyyppistä lässytystä vaan toimintaa. Niitä, joita Sookien fyysinen murjominen pitkästyttää, voivat tosin päästää varsin turhautuneen huokaisun, koska tällä kertaa Sookieta mättävät turpiin ja kaikkialle muullekin kaksi yliluonnollista ammattilaistappajaa. Tokihan se tarjoaa Ericille ja Billille tilaisuuden kilpailla ritarin roolista, mutta se tosin jää hyvin kaiken muun, sodan aiheuttamien asioiden jalkoihin.

Kysymys kuuluukin, miten Harris voi jatkaa tästä? Jos ajatuksena on toistaiseksi ollut pyrkiä nostamaan rimaa aina vain korkeammalle, miten tämä rima nyt ylitetään? Ikävä kyllä (tai no...) Arlenen Fellowship-sekoilu on ainakin tällä haavaa jäähyllä, joten sieltä suunnasta ei irtoa kovin paljon uskontokriittistä fantasiaa. Voi, kun saisi enemmän Dianthaa mukaan; sen hahmon potentiaalia ei vaan käytetä tarpeeksi! Jos olisin Facebookissa, perustaisin ryhmän "More Diantha in The Southern Vampire Mysteries right now!". Onhan siellä jo oma ryhmänsä kännykän haamuväreilystä kärsiville.

Post scriptum: Katsoin juuri kolmannen True Blood -kauden loppuun. Mahtavaa, että sen tuottajat ovat onnistuneet viemään sen erilleen kirjoista, mutta pitämään sen silti tarpeeksi "totena" kirjat lukeneillekin. And now time for the weather... Tiffany?-----

Dead and Gone muualla:
Saraseenin maailma -blogi
Blog Critics -blogi (englanniksi)
Dear Author -blogi (englanniksi)

Harrisin Dead and Gone -haastattelu TrueBloodNetissä (englanniksi)

Ei kommentteja: