Charlaine Harris: Dead in the Family

Luettu: 23.4.2011

Ja vielä yksi, tällä erää viimeinen Sookie. Ilmeisesti Harris on julkaissut jo seuraavankin, mutta en ole hankkimassa sitä sillä hinnalla. Kerkiäähän tuon nyt myöhemminkin lukea. Ja edelleen muistutan spoilereista!

Dead in the Family (ei vielä suomennettu): Sookie yrittää paarantua viime kirjan erityisen rankasta turpiinvedosta, kun keijuserkku Claude päätyy Sookien kämppikseksi. Rajan sulkemisen jälkeen myös toinen keiju jäi maan päälle ja Bon Tempsin nurkkiin, mikä aiheuttaa vielä lisää päänvaivaa. Ikävä kyllä myös Sookien nykyisen poikaystävän, vampyyri-Ericin, luoja ja veriveli (Bubballe tuli julkkiskilpailija), saapuvat kaupunkiin. Samaan aikaan yhteiskunnan rintamalla tapahtuu, kun eräät (oikeisto-?)poliitikot pyrkivät saamaan läpi lain, joka pakottaisi kaikki kaksiluontoiset eli muodonmuuttajat virallisesti rekisteröitymään valtion luetteloon. Ja koska tämä ei ole vielä tarpeeksi, keijusodassa hopeasta saanut Bill ei ota parantuakseen, joten Sookie päättää etsiä tämän verisiskon Billin paranemisen avuksi.

Huh, kylläpäs yhdessä kirjassa taas tapahtuu paljon. Jostain syystä se ei kuitenkaan häiritse lukemista, sillä jotenkin Harris onnistuu seulomaan ne yhteen sopivasti. Lempipahikseni, eli Fellowship, on tässä osassa kovin hiljaista poikaa; oletan (lue: toivon), että tämä on tyyntä myrskyn edellä. Ericin veriveljen ongelmat ovat sitä luokkaa, että koko hahmo päätyy loppujen lopuksi kirjassa lopullisesti poistuneiden listalle. Sinänsä harmillista, sillä Alexein hahmossa on kovasti potentiaalia: mieti, mitä kaikkea olisi kerrottavanaan hänellä:


Rekisteröitymislaki puolestaan tuo väistämättä mieleen kolmannen valtakunnan. Kas kun eivät pakota neulomaan vaatteisiin merkkiä kuutamoa vasten ulvovan suden silhuetista! Saattaisi olla vaikeaa myydä noin suorasti natsipolitiikan mieleen tuovan esityksen noin poliittisesti ottaen. Kunhan nyt hieman siitä tekee implisiittisemmän, niin suurin osa pelokkaista äänestäjistä ei huomaa yhteyttä saatika ajattele asiaa ollenkaan. Huoh.

Niin, hieman tuntuisi Harrisilla olevan ammukset vähissä. Kenties hänellä niitä on, kenties ei. Saapa nähdä, jahka Dead Reckoning -kirjaan pääsen käsiksi.

-----

Dead in the Family muualla:
Kirjamielellä-blogi
Aamunkajon vastavalo -blogi
Saraseeenin maailma -blog
The Australian Bookshelf -blogi (englanniksi

Ei kommentteja: