Chris Roberson: Cinderella - From Fabletown with Love

Luettu: 23.2.2012
Kuvitus: Shawn McManus, Lee Loughridge, Todd Klein


Kirjahyllyssä olevat Fablesit ovat lopussa ja jäljellä on enää kaksi spin-offia. Muutto ahdistaa edelleen, ergo: spin-off auki.

Cinderella - From Fabletown with Love sijoittuu Gepetton imperiumin kukistamisen ja Mr. Darkin saapumisen väliseen aikaan. Se kuvaa Tuhkimoa, Fabletownin salaista vakoojaa ja agenttia, joka suurimman aikaa on pysytellyt sivuosissa varsinaisen Fables-saagan aikana. Albumi alkaa sangen bondimaisesti: Tuhkimo taistelee pahista vastaan Big Benin katolla ja tehtävän suoritettuaan palaa takaisin Fabletowniin. Muut faabelit sheriffiä ja Totenkinderiä lukuunottamatta kuvittelevat Tuhkimon olevan Paris Hilton: Lasikenkä-kenkäkaupan nimellinen omistaja, joka matkaa ympäri maailmaa bileissä ja muotinäytöksissä. Tällä kertaa Tuhkimo ei voi pysytellä Fabletownissa kovinkaan kauaa, sillä Adversarya vastaan käydyn sodan voitettuaan tavismaailman ja taikamaailmojen välisiä, aiemmin valvottuja, portteja on alkanut avautumaan ja niistä on kulkeutunut maihin taikaesineitä. Tuhkimo jäljittää ne Abu Dhabiin ja päätyy yhteistyöhön paikallisten faabeleiden oman agentin, Aladdinin, kanssa. Matka käy ennen pitkää taikamaailmoihin, missä käy ilmi, että pahis onkin lähempänä kuin Tuhkimo alun perin kuvittelikaan. Samalla Fabletownissa Lasikenkää pyörittävä Crispin päättää toteuttaa ideansa maagisista kengistä, ja saa koko Fabletownin sekaisin.

Kun saimme tutustua Gepetto-sodan aikana Tuhkimoon, olin saman tien myyty. Jokin minua vain viehättää naisissa (ja naispuolisissa faabeleissa) jotka vetävät pahiksia turpaan ja pelastavat päivän (ja miehen). Kuten Tuhkimo itsekin sanoo, hän on alansa paras. Ja mikäs siinä ollessa, kun on ollut tuhat vuotta aikaa opetella kaikki kikat ja harjoitella niitä milloin missäkin. Mainitsin alussa albumin bondmaisuuden. Se jatkuu läpi tarinan, jossa Tuhkimo on Bond, Hirviö on M, Frau Totenkinder Q, Aladdin Bond-tyttö, ja pahikset pahiksia. Ainut puuttuva elementti on pornonimi Aladdinille ja se olisi siinä.

Albumia on ollut konsultoimassa itse Willingham, joten ihan pihalla Roberson ei ole, vaikka perinteistä superintertekstuaalista ja pitkäjänteisyyttä Cinderellassa ei olekaan. Oikein mukiinmenevä katsaus Tuhkimon todelliseen elämään, eikä sitä hyvällä tahdollakaan tylsäksi voi väittää. Sittemminhän Roberson on tehnyt tälle jatko-osankin nimellä Fables Are Forever; Bond-teemalla näemmä jatketaan. Sekin hankittavien listalle nyt heti, jahka nyt ensin ilmestyy tämän kuun aikana.

-----

Cinderella muualla:
IGN Comics (englanniksi)
Comics Worth Reading (englanniksi)

Ei kommentteja: