Liebster Award (aber die Antworten sind nicht auf Deutsch!)


Sain tässä männä kuussa Ankilta haasteen 11 kysymyksen muodossa. Kiitän suuresti; oli oikein mukava yllätys! Tätä tulisi laittaa eteenpäin, mutta tässä vaiheessa se on kiertänyt blogosfäärissä jo jonkin aikaa, joten olen Tylsä McMälsä enkä laita eteenpäin. Tässä kuitenkin ne vastaukset, joskin ne on kirjoitettu silloin viime kuussa.

1. Millaisen kirjan kirjoittaisit, jos osaisit?
Sellaisen, joka räväyttäisi lukijalle tiedoksi monia itsestäänselvinä pidettyjä uskomuksia, panisi heidät kyseenalaistamaan ne ja lopuksi pakottaisi vielä ajattelemaan ne kunnolla läpi. Eli tällainen skeptistä ajattelua lobbaava kirja, mieluiten vetävän kaunokirjallisuuden muodossa ilman tiettyihin genreihin sitoutumatta. :)

2. Oletko niitä ihmisiä, joilla leipomukset, askartelut yms. projektit menevät kuten Strömsössä vai päinvastoin?
Ei todellakaan mene kuin Strömsössä (joka muuten sijaitsee asunnostani linnuntietä parin kilometrin päässä...)! Aloitan mielelläni erilaisia projekteja, mutta annas olla kun pitäisi ne viedä loppuun asti.

3. Jos sinun pitäisi lahjoittaa iso summa johonkin apua tarvitsevaan kohteeseen, mihin lahjoittaisit?
Tukinaiselle menisi. Toivoisin lahjoituksen menevän uusien tukipisteiden perustamiseksi myös Helsingin ja Jyväskylän ulkopuolelle, kuten Turkuun/Vaasaan/Kuopioon/Rovaniemelle/Ouluun/Joensuuhun.

4. Mikä on oudoin tilanne, johon olet joutunut?
Olipa kerran tyttö, joka oli ujo lukutoukka. Teinivuosina, kun muut ikätoverit harjoittelivat seurustelua ja muita sosiaalisia taitoja, hän oli omissa oloissaan.

Olipa kerran poika A. Ensimmäisen kerran tyttö muistaa hänet tavanneensa festareilla, kun hän tuli kesken Sentencedin keikan (huom! heidän viimeisten keikkojen aikaa!) kysymään opiskeliko tyttö eräässä läänin yliopistossa. Hän vastasi kyllä ja jatkoi keikasta nauttimista. Kohtaus päättyi tähän. Seuraavan lukuvuoden aikana he ovat samoilla kursseilla ja usein samoissa ryhmissä näillä luennoilla. Keväällä A kysyy kahville; tyttö oli sykysyllä saman kysymyksen äärellä paniikissa valehtelemalla päässyt pakoon mutta nyt ei irronnut, joten hän sanoi kyllä, mutta teki selväksi että vain kavereina. No, tulee sovittu aika: A tarjoaa maksaa tytön juoman koska hän oli kerran se joka "pyysi [tyttöä] ulos". Tätä seuraa tunnin ajan epämukavia hiljaisuuksia sekä outoja keskustelunpätkiä. A tuijottaa tyttöä melkein koko ajan ja tyttö tuijottaa samalla tavalla kaikkea paitsi A:ta. Tyttö kävelee kotiin ja A lyöttäytyy mukaan; tyttö päätyy valehtelemaan uudelleen päästäkseen omaan rauhaansa. Tämän jälkeen tytön ja A:n kohtaamiset yliopistolla ovat ainakin tytön mielestä epämukavia, varsinkin sillä kerralla kun A haluaa välttämättä kertoa tytölle, että hän näyttää hänestä sinä päivänä erittäin kauniilta. Tyttö ei teidä mitä helvettiä tällaiseen pitäisi etiketin mukaan vastata, joten hän päätyy vetämään sen vitsiksi ja pinkoo kirjastoon pakoon.

Tyttö tajuaa, että kenties teinien seurustelukuvioilla sittenkin on jokin evolutiivinen tarkoitusperä.

5. Onko suhteesi syömiseen, ruokaan ja herkkuihin rento ja vapautunut vai ei?
Ihan Ok. En pidä kokkaamisesta, joten selviydyn pitkälti yliopiston ruokalan kotiruoka-annoksilla ja eineksillä sekä satunnaisin pitsoin. Helppous ja maku ovat tärkeimpiä kriteereitäni, ja tällä koktaililla kriteerini täyttyvät.

6. Mikä on lempiherkkusi?
Minulle herkku on sellainen jota saan syödä harvoin, koska halu ei motivoi minua tarpeeksi kokkaamaan sitä itse. Juuri nyt ajatus kuumasta mannapuurosta jonka keskellä on iso jäinen mansikkahillon pala. Ylipäänsä kuuman ja kylmän yhdistelmät ovat hyviä: juuri paistetut pullat + kylmä maito, lämmin ruoka + jäiset herneet. Olen outo. ;)

7. Onko sinulla jonkinlaista "elämänfilosofiaa" (esim. "Kaikki järjestyy lopulta")?
"Minä pieni, universumi iso"? Ei taida olla.

8. Mitä positiivista on tapahtunut viimeisten seitsemän päivän aikana?
Olen nukkunut hyvin, Mindcrackin tyyppien UHC:n ysikausi alkoi, japanin tunnilla oli oikein kivaa, tämä haaste oli mukava yllätys, eilen satoi lunta,... muille pieniä mutta minulle isoja asioita.

9. Noudatatko tarkasti hyviä elämäntapoja vai oletko "rentoilija"?
Rentoilija, ehdottomasti!

10. Onko sinulla jokin pieni suuri taito (esim. viheltäminen, muffinssien tekeminen, riippuliito...)?
Osaan kaikki maailman valtiot pääkaupunkeineen ulkoa, lasketaanko se?

11. Mihin huomiosi kiinnittyy, kun tapaat uuden ihmisen?
Siihen miten suoraselkäiseksi, mielipiteelliseksi, älykkääksi, hauskaksi heidän sanomisensa heitä kuvaavat.

1 kommentti:

Anki kirjoitti...

Kiitoksia kiintoisista vastauksista!
Luin nämä jo aikapäiviä sitten, mutten muistanut jättää kommenttia...