Diane DiMassa: The Complete Hothead Paisan: Homicidal Lesbian Terrorist

Luettu: 24.1.2008

Hothead on lukuvinkki eräältä bloggaajalta, joka toisen blogini perusteella suositteli DiMassan kolmisataa sivuista sarjakuvaa/graafista novelllia minulle sopivaksi. Pakko myöntää, että Hotheadin edesottamukset antavat katarttisen tuntemuksen, mikäli saattuu mielipiteineen olemaan jotakuinkin samoilla linjoilla. Kuten takakannessa sanotaan, Hothead ei ole pelkästään meille telaketjulesbomiestenvihaajille, vaan kaikille naisille, joita patriarkaalinen ja heteronormatiivinen, "valkoinen mies on jumala" -kulttuuri korpeaa edes hitusen.

Perusajatuksena on, että eräänä päivänä nimihenkilö Hothead Paisanin päässä napsahtaa. Kaikki heteroutta, miehen paremmuutta ja kaukausialaisten etnistä paremmuutta suitsuttaneet media- ja asenneympäristöt saavat Hotheadin käymään aseineen, kranaatteineen yms. tämän asenteen edustajien kimppuun. Esimerkki: machomies tulee vastaan kadulla ja odottaa HH:n tekevän tälle keskellä tietä kulkevalle miehelle tietä, Syytä tähän odotukseen kysyessään HH saa vastauksen: koska hän on mies, hänelle pitää antaa tietä, onhan hän luomakunnan kruunu. HH pahoittelee, ettei ymmärtänyt tätä ja ampuu mieheltä kiväärillä aivot (lue: aivot tai penis, sama asia) pihalle.

Kuten sanottu, HH on todella katarttista luettavaa. Piirrosjälki ei ole tavanomaista, "kuviksesta kymppi" -osastoa, vaan jälki on tekstin tavoin karheaa. Kaikkien naisten pitäisi lukea Hotheadin seikkailujen ensimmäinen osa, koska se pyyhkii vessanpönttöä kaikilla tässä patriarkaalisessa maailmassa vallitsevilla kuvitelmilla miesten paremmuudesta ja heidän oikeudestaan tehdä mitä vain seuraamuksetta (jos et usko, lue päivän lehti tai katso uutiset ja kuvittele sen jälkeen olisivatko uutiset täysin samanlaiset mikäli HH ja allekirjoittaneen toive maailmasta ilman miehiä olisi totta).