Claudia J. Ford: Why Do I Scream at God for the Rape of Babies?

Luettu: 13.5.2008

Fakta: yli 25 % kaikista poliisille ilmoitetuista raiskauksista uhrina on alle 11-vuotias lapsi, 26 % uhri on 12-17-vuotias. Vuonna 2000 58 lasta raiskattiin päivässä tai joutui raiskausyrityksen uhriksi.

Myytti: HIV parantuu, jos harrastaa seksiä neitsyen kanssa.

Fakta: 2.12.2001 Johannesburgissa, Etelä-Afrikassa, viisi kuukautta vanha tyttövauva leikattiin auki likaisella veitsellä, joukkoraiskattiin ja jätettiin kuolemaan.

Näin eräs päivä vahingossa YLEltä dokumentin, jossa kerrottiin Etelä-Afrikassa käydystä oikeustaistelusta. Claudia J. Ford haki tulevalle adoptiotyttärelleen oikeutta hänet raiskanneille ja pahoinpideille miehille. Why Do I Scream at God for the Rape of Babies? on Fordin proosallisen dokumentin ja runojen täyttämä rakkauskirje ottotyttärelleen, joka kaikkien leikkausten, arpien ja traumojen läpi selvisi tälle täysin tuntemattoman naisen avulla.

Fordia lukiessa minut täyttää silmitön raivo: Joudun taas kerran kysymään miten helvetissä tällainen on mahdollista. Ja joka kerta päädyn samaan lopputulokseen: patriarkaalinen yhteiskunta ja järjestäytynyt uskonto, jota sen johtajat käyttävät häpeilemättä hyväkseen samalla kun suu vaahdossa tuomitsevat kondomin käytön, koulutuksen ja tieteen sekä naisten emansipaation, siis kaiken jolla tälle pahuudella voitaisiin -edes hieman realistisemmin kuin rukoilulla- laittaa piste.

Helvetti on olemassa ja me olemme siellä.