Debi Gliori: Magiaa mafian tahtiin

Luettu: 15.7.2008
Alkuperäinen nimi: Deep Fear
Käännös: Marja Helanen-Ahtola

Debi Gliorin Magiaa-sarja on niin paras! Magiaa mafian tahtiin on tosiasiassa sarjan viimeinen osa, mutta toinen jonka olen lukenut (olisi tietysti voinut harkita lukea nämä järjestyksessä, mutta meni jo). Ensimmäisen, siis sarjan kolmannen osan Magiaa mennen tullen, löysi kotinsa alehyllystä: kannen tummanvihreällä samettipinnalla uiskenteli hopeinen Loch Nessin merihirviöltä näyttävä otus. Siitä se sitten lähti.

Magiaa mafian tahtiin päättää perhe Strega-Borgian seikkailut ainakin toistaiseksi. Demoni Isogoth, Manalan puolustusministeri, vaihtaa Strega-Borgioiden nuorimmaisen naskalihampaiseen hirviöön, josta perheen viimeisillään raskaana oleva äiti ja noitakoulun opettaja ei erityisemmin ilahdu. Sukulinnan tulipalo herättää "iki-iki-iki-ikivanhan" isoisoiso...äidin ja temmellykseen liittyvät myös perheen kahden vanhemman lapsen kloonit. Manalan mandaatin ykkösministerin, nyttemmin televisiokokkina paremmin tunnetun S'tanin (xD, hillitöntä!) sekaantuminen asioihin sekoittaa asioita vielä entisestään. Seikkailu on valmis.

Heti ensimmäisiltä sivuilta lähtien päädyn nauramaan kovaan ääneen joka kolmannelle lausahdukselle. Viimeinen osa viittaa usein aiempiin osiin, jotka edellä mainituista syistä menevät yli, mutta onneksi se ei haittaa. Ilmeisesti Magiaa-sarja ei olekaan nuorille, vaan sitäkin nuoremmille suunnattu sarja, mutta mitäpä tuostakaan. Ei ikä tässä haittaa, pikemminkin päinvastoin. Mukava välillä lukea muutakin kuin sitä käsrsimyskirjallisuutta, jota hyllyt tursuavat jo ihan tarpeeksi. Seuraavaksi pitänee lukea uudestaan. Ihan järjestyksessä.