Lewis Carroll: Alice's Adventures in Wonderland

Luettu: 5.8.2009

Kuultuani Tim Burtonin seuraavasta elokuvasta (maaliskuussa 2010!) riensin heti kirjastoon. Liisa Ihmemaassa; mahtavaa! En malta odottaa. Mutta sitä ennen pitää paikata aukko sivistyksessä ja lukea Carrollin kirja. Ei sillä, etten tietäisi kirjan perusajatuksen, tämähän on klassikko, mutta on paljon mukavampaa kun saa lukea sen itse ja perustaa mielipiteensä ja tulkintansa itse kirjalle, ei toiskäden tietoon.

Alice's Adventures in Wonderland (suom. Liisa Ihmemaassa) kertoo arviolta kahdeksanvuotiaan tytön edesottamuksista Ihmemaassa. Alice kyllästyy katsomaan isosiskonsa kuvattoman kirjan lukemista ja huomattuaan vaaleanpunaisen jäniksen hyppivän ohi kultakellon kanssa Alice seuraa kania ja tipahtaa tämän koloon. Pitkän pudotuksen jälkeen Alice huomaa olevansa mitä oudommassa paikassa, missä kaikki on päälaellaan eikä fysiikan laeista tietoakaan. Ihmemaassa tapahtuu koko ajan jotain ja Alice ehtii muuttaa muotoaan useaan otteseen ja tavata erikoisia persoonallisuuksia Toukasta Hulluun hatuntekijään ja Herttakuningattareen.

PETTYMYS! Se lopetus on täydellinen pettymys! Ei näin hyvää kirjaa saa lopettaa sanomalla, että se kaikki olikin unta! Ei lapsen innostusta ja halua uskoa, että jonkun kaninkolon kautta pääsisi Ihmemaahan saa murskata tällaisella kliseisellä lopetuksella! PETTYMYS!

Post scriptum: ilmeisesti Burton on ottanut elokuvaansa mukaan ainakin osia myös Through the Looking Glass -kirjasta, joten pitänee lukea sekin vielä.

-----

Alice's Adventures in Wonderland muualla:
Burtonin leffatraileri HD:nä (YouTube)