Lahjakirjoista

Mahtava joulu! Sain paljon kirjoja lahjaksi ja erityisesti yhdestä olen aivan haltioissani.

* Stephen Fry: The Liar
* Stephen Hawking: The Universe in a Nutshell
* Stephen King: Misery ('Stephen' on selvästikin hyvä nimi...)
* Don Rosa: Kolmen caballeron paluu ja muita Don Rosan parhaita
* Carl Sagan: Pale Blue Dot
* Sheri S. Tepper: The Gate to Women's Country
* Robert Weinberg: Horror of the 20th Century - An Illustrated History

Misey on Penguinin Advanced Readers' -versio, joka on kuitenkin Hawkingina englanniksi lukevalle aivan liian helppo. Veikkaan, että kirja on peräisin AdLibriksestä, sillä itselleni on käynyt kerran sama haksahdus; napsutin vain nimen ja tekijän hakukenttään ja tilasin ensimmäisen vastaan tulleen kirjan. LIsätietokenttääkään ei ollut, joten mistään ei käynyt ilmi kirjan "taso". No, ajatus on tärkein. Etsin jostain käsiini alkuperäisen ja vertaan tätä helpotettua, kolmen tuhannen sanan versiota siihen (jossa on paljon enemmän kuin kolme tuhatta sanaa, onneksi).

Ja se, mistä olen innoissani... Don Rosan viimeisin kokoelma. Pyysin sitä joululahjaksi, sain sen ja sitten vielä jotain yllättävää päälle. Se on Rosan signeeraama ja minulle omistama versio!!! Pikkuveli osui täydellisen nappiin! (Ärsyttävää, tiedän, mutta en voi olla hehkuttamatta.)

Seuraavaksi niin sangen omaperäinen utelu: Mitäs kirjoja te saitte? Täysosumia vai huteja?

5 kommenttia:

Reeta Karoliina kirjoitti...

Sain Monika Fagerholmin "Säihkenäyttämön", josta olen todella iloissani. Lisäksi sain Kristina Carlsonin "Herra Darwinin puutarhan", jota odotan mielenkiinnolla. Sitten tuli myös pari valokuvakirjaa, joiden nimiä en nyt muista. Ei kovin paljon lahjakirjoja tänä vuonna, mutta lukemattomia on jo niin paljon odottamassa, että näillä pärjää oikein hyvin hetken aikaa.

Ja hauskaa, kun tännekin pääsee vihdoin kommentoimaan! :-D

Satu Ekoluoma kirjoitti...

Perheen kanssa sovittiin ettei aikuisten kesken osteta lahjoja joten yllärikirjoja ei ollut odotettavissakaan, mutta onneksi olen itse itseäni lahjoen tilannut Amazonilta tämän, vielä matkalla olevan satsin:

Iain Pears: Stone's Fall
Kathryn Stockett: The Help
Steven Galloway: The Cellist of Sarajevo
Ali Shaw: The Girl with Glass Feet
Katherine Howe: The Lost Book of Salem
Rohinton Mistry: Tales from Firozsha Baag
Sarah Hall: How to Paint a Dead Man
Charlaine Harris: Dead Until Dark

Onnittelut Rosasta, en oo kuin ihan pikkuisen kade... :)

Hreathemus/NDSL kirjoitti...

Kylläpäs tuota Fagerholmia nyt tulee joka paikasta vastaan. Ei minkäänlaista muistikuvaa hänestä aiemmin, mutta nyt jopa joku kaupan kassan lehtitelineen lehdessäkin on hänestä juttua. Ilmeisesti teksti ei kuitenkaan ole ihan yltiöpositiivista, joten se sopinee tämän juhlahumun vastapainoksi jossain vaiheessa, jahka kirjastot aukeavat. Olisiko joku tietty Fagerholmin kirja ylitse muiden? Ja Herra Darwinin puutarha on jo luettavien listalla; kuulosti mielenkiintoiselta ja jonkun mielestä sen olisi pitänyt olla Finlandia-kahinoissakin mukana.

Juu, itseään saa ja pitääkin välillä lahjoa! En ole kuullut listasi kirjoista yhdestäkään mitään, mutta ainakin kaksi viimeistä kuulostavat luettavilta (se on se kuollut osa, joka viehättää morbidia luonnettani...). Pannaan nekin listalle. :)

Reeta Karoliina kirjoitti...

Fagerholm on varmaan vähän sellainen, että sitä joko rakastaa tai inhoaa. "Ihanat naiset rannalla" on ehkä "normaalein" fagerholm (ja muuten ihan erilainen kuin sen pohjalta tehty typerä leffa). Itse rakastin "Diivaa" kovasti, mutta esimerkiksi mieheni kieltäytyi lukemasta sitä ensimmäistä lukua pidemmälle. "Amerikkalainen tyttö" on aikamoinen järkeäle eikä ehkä avaudu heti alussa helposti, mutta jos on aikaa lukea sitä intensiivisesti niin siihen pääsee melko nopeasti kiinni ja ainakin omasta mielestäni tarina on huikea, löytyy käänteitä ja yllätyksiä.

Ehkä yhteistä noille Fagerholmin kirjoille on tietynlainen kiihko. Usein (aina?) pääosassa on lapsi ja maailmaa katsotaan sellaisesta lapsuuden vimmasta käsin. Ollaan traagisia ja hassuja ja ylidramaattisia ja maailma täynnä salaisuuksia. Ehkä suosittelisin eniten tuota "Amerikkalaista tyttöä", mutta sillä varauksella, että voi olla, että sitä pitää lukea htekinen ennen kuin sen maailmaan pääsee kiinni. (Tai sitten ei, itse rakastan Fagerholmin kirjoja yleensä heti ekasta lauseesta lähtien.) Tämä uusin "Säihkenäyttämö" on ilmeisesti jonkinlaista jatkoa "Amerikkalaiselle tytölle", mutta käsittääkseni itsenainen teos silti.

Täältä

http://www.tapahtuma.tv/trailerit/teos/saihke/

voi muuten katsoa esittelyvideon tuosta uudesta kirjasta.

Hreathemus/NDSL kirjoitti...

Kiitos vinkeistä! Kirjaan nämä ylös ja hiippailen joku päivä kirjastoon katsomaan, mitä kirjaa tekisi mieli ruveta kokeilemaan. :)