Hugleikur Dagsson: Onko tämä muka hauskaa?

Luettu: 14.1.2010
Alkuperäinen nimi: Jargið okkur
Käännös (englannista): Ville Lähteenmäki

En itse asiassa tiedä, missä törmäsin Dagssoniin ensimmäisen kerran, mutta missä olikin, tämän kirjan nimi on jäänyt päähään. Kaivoin sen sitten kirjastossa käydessäni esiin.

Onko tämä muka hauskaa? on jatkoa samanlaiselle edeltäjälleen, Saako tälle edes nauraa? Kirja on kokoelma sivun mittaisia kuvia, jotka venyttävät hyvän maun ja huumorin rajoja.

Alkuun heti vastaus kirjan kysymykseen: joskus, mutta suurimman osan aikaa ei. Dagsson nojaa huumorinsa aika pitkälti seksiin ja pissakakkahuumoriin. Valitan, mutta ensimmäinen tekee huvittavia huomiota harvoin, jälkimmäinen ei ollenkaan. Kuolemalle nauru on sentään hauskaa ja yhteiskuntahuomiot. Aika harvoin edes hymyilyttää, mutta silloin kun hymyilyttää on Dagsson onnistunut kuvaamaan mustalla huumorillaan jotain todella tärkeää; silloin osui ja upposi, ja niiden hetkien takia olen tyytyväinen että olen lukenut tämän.

Dagssonin edeltävä kirja Saako tälle edes nauraa? on kuulemma ollut myyntimenestys. Toivon mukaan sen huumorin taso on korkeammalla ja tämä kirjanen on sitten ollut sen menestyksellä ratsastava vesitetty ja pakolla kirjoitettu ja piirretty opus. Olisi aika masentavaa, jos myyntimenestykseksi pääsee peruskouluhuumorilla. En tosin taida metsästää sitä kirjastosta, mutta jos tulee vastaan niin voihan sen lukea, ei nämä palat kauheasti aikaa vie.

-----

Onko tämä muka hauskaa? muualla:
Kirjavinkit.fi
Vadelmapensaan takaa -blogi (mukana myös kuvamateriaalia!)

-----

Kirjallinen maailmanvalloitus: Islanti

Ei kommentteja: