Bill Willingham: Fables 6 - Homelands

Luettu: 13.5.2010
Kuvitus: Mark Buckingham, David Hahn & Steve Leialoha

Ja vielä yksi Fables toukokuulle.

Kuudes Fables-osa kertoo, mitä satuhahmojen yhteisöstä lähteneille Jackille ja Boy Bluelle tapahtui viidennen osan viisivuotisen aikana. Jack päätti toteuttaa kaikkia Fabletownin lakeja venyttävän projektin: hän ryhtyy mysteeriseksi elokuvatuottajaksi nimeltä John Trick, joka perustaa Fabletownilta kavaltamillaan rahoillaan elokuvastudion ja luon kolmiosaisen blockbuster-fantasiaseikkailun á la LOTR omasta historiastaan. Fabletownin uusin hallinto ei pidä Jackin lakitulkinnasta ja antaa Jackille kenkää yhteisöstä. Homelandsin päätarinan juoni selviää koko kirjan nimestä: Boy Blue lähtee kotimannuilleen omalle henkilökohtaiselle kostoretkelleen. Hän kulkee usean valtakunnan läpi tehden tuhoja Adversaryn armeijoille ja taistelee tiensä örkkien, lohikäärmeiden ja ahneiden taikahahmojen kautta kohti Adversaryn omaa henkivartiota. Retkellään Boy Blue saa selville Adversaryn todellisen henkilöllisyyden ja saa kuulla, miksi hän ja monet muut joutuivat tuhansia vuosia sitten pakenemaan Uuteen maailmaan kodeistaan. Totuus ei ole järin miellyttävä, niin Boy Bluelle, Fabletownin hallinnolle kuin lukijallekaan. Yhtä ruma on totuus eräästä luotettavaksi oletetusta Fabletownin asukkaasta.

Voi ei! En olisi halunnut olla oikeassa Adversaryn henkilöllisyydestä! Toivoin niin olleeni vain kyyninen paska, koska tämän Adversaryn inhoaminen ei ole niin helppoa. Tämä tosin lienee tarkoituskin: satujen mustavalkoisen maailmankuvan järkyttäminen valitsemalla verenhimoiseksi valloittajaksi yhden kaikkien rakastamista hahmoista. Nyt kun Adversaryn historia, motivaatio ja vahvuus tiedetään, edessä on edellistä miehitysyritystä pahempi taistelu: lopullinen sota Adversaryn ja Fabletownin jäljellä olevien faabeleiden välillä. En voi olla näkemättä asettelussa metaforaa nykymaailmaan: miedompaan, mutta yhtä tärkeään taisteluun demokratian, monimuotoisuuden ja erilaisten henkilöiden yhteistyön puolesta pakotettua yhdenmukaisuutta ja -ajattelua vastaan. Saa nähdä, valitseeko Willingham tälle aikuisten sadulle onnellisen lopun.

-----

Homelands muualla:
Elton Gahr - Helium.com (englanniksi)
Amelia Hill - Helium.com (englanniksi)
Curled Up blog (englanniksi)

2 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Ahmin tän pikavauhtia, nyt olen lukemassa tätä uudelleen läpi rauhallisemmassa tahdissa. Tuo pääpahiksen käsittely tässä on tosi taitavaa, koska sellaiset "maailman pahimmat pahikset" tuppaavat käymään tylsiksi sitä mukaa, mitä enemmän populäärikulttuurin tuotoksia on lukenut/katsonut. Willingham on taitava, saa nähdä pysyykö paketti kasassa jatkossakin, toistaiseksi on syytä vain tyytyväisyyteen!

Hreathemus/NDSL kirjoitti...

Itse taidan lukea ensin koko sarjan ennen kuin lähden uusintakierrokselle. Hätähousu mikä hätähousu.. :)

Hyvä pahiskäsittely tässä kyllä on, se on selvä. Olen tässä siirtymässä pikku hiljaa 12. osaan; uutta pahista kuulemma tiedossa!