Charlaine Harris: Living Dead in Dallas

Luettu: 14.8.2010

Sookie Stackhouse -sarjan ensimmäinen osa oli niin koukuttava ja mielenkiintoinen, että päädyin kirjakauppaan. Kakkososan ja ehkä jopa kolmososan hankkimisen sijaan mukaan lähti sarjan kahdeksan ensimmäisen osan paketti. Hyvin menee. Koska tämän sarjan yksittäisten kirjojen juonia ei voi summata spoilaamatta, suosittelen Back Space -namiskan käyttöä, sillä...

HERE BE SPOILERS!

Living Dead in Dallas (suom. Verenjanoa Dallasissa), Sookien tarinan kakkososa, jatkaa siitä, mihin ensimmäinen osa jäi. Bill ja Sookie jatkaavat seukkaamista pikkukaupungin nihkeän katseen alla. Normaalieloa ei kuitenkaan pitkään jatku: ensin Sookien työkaveri murhataan, mutta edellisosan murhien kaltaista huomiota se ei kiinnitä, pikemminkin päinvastoin. Seuraavaksi Sookie saa metsässä turpaansa mystiseltä naisolennolta ja päivän kruunaa Billin pomo, Eric, joka on päättänyt lähettää Sookien ja Billin Dallasiin etsimään erästä kadonnutta vampyyria. Teoriassa Sookien pitäisi vain "kuunnella" katoamiseen sekaantuneita ihmisiä, mutta käytäntö ei toimi alkuunkaan näin, sillä Sookie päätyy jälleen kerran tulilinjalle.

Kyllä, koukuttavuus jatkuu. Edellisosasta tutut hahmot kasvavat ja uusia, varsin mielenkiintoisia, hahmoja tulee tarinaan mukaan, kun Sookie tulee huomanneeksi, ettei maailma ole läheskään niin yksinkertainen kuin on kuvitellut. Pidin erityisen paljon Fellowship of the Sunista. En tietenkään tästä porukasta, vaan sen osuudesta tarinassa: se on niin mahtava allegoria kaikista, erityisesti Syvässä Etelässä, toimivista fundamentalistikristityistä ja heidän kirkoistaan (otetaan esimerkiksi vaikka se Phelpsin sisäsiittoinen perhekirkko). Ja koska luin tämän loppuun jo kaksi ja puoli viikkoa sitten (laiskottaaaaaa...!), voin paljastaa, että kolmososaan tartuin minuutin sisällä tämän jälkeen. Ei ihme, ettei kerkeä kirjoittamaan tänne mitään!

-----

Living Dead in Dallas muualla:

RisingShadow.net
Kirjapeto-blogi
Muovisen taivaan alla -blogi
Avid Book Reader -blogi (englanniksi)

Ei kommentteja: