Politiikkaa, perkele! - Eduskuntavaalit 2011

Jep, ne tulee taas. Eduskuntavaalit. Parin kuukauden päästä.

Olen joissain kirjabloggauksissa maininnut kokoavani yhteiskunnallisen kirjallisuuden innoittamana kysymyslistaa alueeni ehdokkaille. Ensimmäinen versio on valmis ja löytyy omalta sivultaan täältä.

Otan erittäin mielelläni kommenttia, kritiikkiä ja pohdiskelua vastaan, joten kommentoi listaa aivan vapaasti tai revi palasiksi omassa blogissasi (kerrothan, mistä osoitteesta riekaleet löytyvät). :)

Aion lähettää listaa oman vaalipiirini ehdokkaille ja kokoan ainakin joitain vastauksia tännekin. Katsotaan, mitä tämä kirjablogiyhteisö ja muut saadaan aikaiseksi politiikan saralla!

6 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Hyvä idea, loistavaa, että joku on noin aktiivinen!

En nyt ainakaan juuri heti ehdi perehtyä itse kysymyksiin, mutta esitän heti toiveen, että raportoisit ainakin siitä, kuinka monelle ehdokkaalle lähetät kyselyn ja kuinka moni vastasi, yleistä luonnehdintaa vastaustyylistä olisi myös mielenkiintoista kuulla. Aiotko muuten mainita ehdokkaille, että käsittelet asiaa myös blogissasi? Se (=nettijulkisuus) voisi kannustaa heitä vastaamaan.

Hreathemus kirjoitti...

Kiva, että tulee positiivista palautetta. Nyt kun mainitsit, niin voisin tosiaan tehdä tuollaisen yleiskatsauksen vastauksista. Ja kyllä, aion mainita, että mahdolliset vastaukset voivat päätyä blogiini sensuroimattomina. Saapa nähdä, muuttaako tämä vastaustiheyttä. ;)

Jenni kirjoitti...

Veikkaan, että blogiuhka vaikuttaa niin, että joko ei vastata ollenkaan tai vastataan kunnolla. Toivottavasti enemmistö olisi kunnollisia!

Hanna kirjoitti...

Toivottavasti eivät jätä vastaamatta blogijulkaisun takia, sillä olisi mielenkiintoista nähdä, millaisen otannan saat aikaiseksi.

Salla kirjoitti...

KIITOS aktiivisuudesta!

Minun toiveeni kansanedustajille: a) että he ymmärtävät mitä sinun kysymyksesi tarkoittavat b) että heillä on asiaan mielipide c) että he haluavat ja osaavat tuoda mielipiteensä esille rationaalisesti perustellen.

Hömppäjulkkiksille kun jopa kysymyksenasettelusi voi mennä yli hilseen.

Hreathemus kirjoitti...

Jenni: Sitä minäkin veikkaan, mutta katsotaan miten hypoteesin käy todellisuudessa.

Tomomi: Tässähän alkaa tulla painetta tehdä hienot kaaviot vielä tekstin päälle. Tai no painetta ja painetta.. kukapa Excelin taulukko-ohjelmalla ei tykkäisi leikkiä. ;)

Salla: Olepa hyvä. Toivon erityisesti C-kohdan toteutumista. Jos saisin kysellä kasvotusten, voisin jatkaa tietyissä aiheissa jatkokysymyksellä "Millä perustein pidät perusteluitasi objektiivisina" sillä tietyt asiat ovat kovin biblikaalisilla perusteilla ylläpidettyjä. Ja se on mulle punainen vaate.

Nimenomaan hömppäjulkkisten takia käytin tiettyjä termejä. Alueellani on yksi päällisin puolin OK ehdokas (eli nuori nainen oikeasta puolueesta), mutta sitoutumattomana pelkään, että hänellä on yhden asian ajo mielessä ja/tai ei juuri tietoa em. asian ulkopuolisista asioista. Saa nähdä, miten hän kysymyksiin reagoi.

Itselleni miustiinpano: Muista lisätä prostituutio- ja eutanasiakysymykset listalle kun ehdit!