Val McDermid: The Torment of Others

Luettu: 21.10.2011

Jäi McDermid-vaihe päälle. Lukuun siis seuraava Hill/Jordan-dekkari.

The Torment of Others (ei suomennettu): Jordan yrittää löytää elämänlankansa edellisosan päätöksen jälkeen ja päättää tehdä sen ryhtymällä Bradfieldin poliisin erikoisrikosryhmän pomoksi. Aluksi porukka keskittyy ratkaisemattomiin tapauksiin, muun muassa kahden kadonneen pikkupojan etsimiseen, kunnes punaisten lyhtyjen alueella löytyy sänkyyn sidottu ja viimeiseen asti silvottu prostituoidun ruumis. Rikoksen tekijä tiedetään, mutta asiassa on pieni mutta: tyyppi on ollut rikosmielisairaalassa useamman vuoden saatuaan tuomion täysin samanlaisista murhista. Homma menee päin helvettiä viimeistään siinä vaiheessa, kun Jordanin ryhmän juniori Paula MacIntyre pannaan kaduille syötiksi, mutta murhaaja kidnappaakin Paulan ja saa koko Bradfieldin poliisiin etsimään Paulaa niin obsessiivisesti, että kokonaiskuva -koko verisen nukketeatterin mestari- meinaa unohtua.

Tähän kirjaan perustuu toinen neloskauden jaksoista Wire in the Bloodissa (suom. Murha mielessä). Kyseinen jakso on ensimmäinen, johon sarjaan törmäsin ja muistan miettineeni etten ole aiemmin nähnyt ketään jolla olisi niin siniset silmät, kuin Tony Hillia esittävällä Robson Greenilla. Jäin sarjaan koukkuun, ja sittemmin kuudennen kauden jälkeen joku tampio brittiläisellä neloskanavalla päätti olla jatkamatta sarjaa.

Joka tapauksessa, tähän kirjaan tullessani tiesin suurin piirtein mikä tämän kertaisen rikoksen juoni oli, joten sen kautta ei tullut yllätyksiä. Itseäni on ärsyttänyt himpun verran sarjan aiemmat osat, joissa Hillin ja Jordanin välille on vähän kerrallaan rakennettu romanttisen suhteen mahdollisuutta. Tormentissa homma saa jo konkreettisia mittasuhteita ja sekös minunlaista antiromantikkoa ärsyttää. Tonyn pitää olla se ekstentrinen älykkö, joka on emotionaalisesti vajaa! Ja nyt sillä on suhde, perkele! Mutta toisaalta, tämä on se osa sarjasta, mistä olen erityisesti pitänyt: rikkinäinen ja silti hyväksytty hahmo. Olen ehkä hieman paha ihminen tunnustaessani, että toivon heidän suhteensa epäonnistuvan tai ainakin saavan suuria esteitä jatko-osissa. Ja seuraava osahan on Beneath the Bleeding. Takakannen tekstistä päätellen tästä ei ole tehty jaksoa sarjaa varten, joten täysin uutta tiedossa. JES!

-----

The Torment of Others muualla:
Telegraph (englanniksi)
Reactions to Reading -blogi (englanniksi)
Kelsey's Book Corner -blogi (englanniksi)

Ei kommentteja: