Eun-Ha Jo: Les Bijoux 2 - Kohtalo & Les Bijoux 3 - Tyrannia

Luettu: 12.7.2012 (2)
13.7.2012 (3)
Taide: Sang-Sun Park
Alkuperäinen nimi: Re Bijyu I/ 레비쥬이 (2) & Re Bijyu Sam/ 레비쥬삼 (3)
Käännös: Antti Grönlund


Maailmanvalloituksessa Etelä-Koreaa edustanut manhwa eli Les Bijoux'n ensimmäinen osa saa jatkoa kahden kirjan verran.

Kohtalossa Lapis hyväksyy elämänsä tarkoituksen olla niin köyhän orjaluokan, sparien, kuin rikkaan omistajaluokan, habitien, pelastaja. Ensiaskeleena hänellä on hankkia pyhä miekka, Tourmaline, ja aloittaa matkansa maailman pelastamiseksi. Samaan aikaan toisaalla: lordi Diamond pettää ystävyytensä naapurikaivosvaltion Soleilin pomoon ja saa siitä inspiraation lähteä valtaamaan kaikki maailman kaksitoista kaivosvaltiota, osin tarkoituksenaan löytää ja kesyttää rakkautensa kohde Lazuli, Lapisin naishahmo.

Lapis ottaa ensiaskeleensa pelastajana, kun hän hän saapuu aavikkovaltioon, jonka lordi Pyrope sen kuin korottaa veroja ja panttaa elintärkeää vettä kansalaisiltaan. Lapis tapaa aavikolla sokean ennustajan Silican, joka päätyy vangiksi Pyropen linnaan. Käy ilmi, ettei Pyropen toimet olekaan niin yksioikoisia kuin alkuasetelmasta olisi voinut kuvitella. Samalla lordi Diamondin armeija on päättänyt ottaa Pyropen valtakunnan seuraavaksi kohteekseen, mikä on viimeinen pisara Lapisin kärsimättömyydelle: hän lähtee kohti Pyropen linnaa aikeenaan tuhota niin Pyrope kuin Diamond.

Ensimmäisestä osasta tuttu fantasia jatkuu. Tarinan perusideahan on fantasiamaailman klassikko: enemmän tai vähemmän vastahakoinen sankari saa selville kohtalonaan olevan ryhtyä kansakunnan pelastajaksi pahisvaltijoilta. Les Bijoux'n hyvä puoli on ensinnäkin Lapisin kaksoisrooli, joka sekoittaa pakkaa kivasti mahdollistaen samalla sen pakollisen romanttisen sivujuonen. Toisekseen piirrosjälki on mustavalkoisenakin niin hienoa, että perusfantasiakin kelpaa sen kummemmitta valituksitta. Lisäksi arvostan edelleen hahmojen androgyynisyyttä ja sitä kautta tapahtuvaa sukupuolirooleilla leikittelyä. Itse asiassa on mielenkiintoista, että mitä syvempi hahmo, sitä androgyynisempi ja kauniimpi. Syvällisyyttä tuo myös flashbackit sekä Cordelianin että lordi Diamondin taustoihin: kenties katolisen kirkon vähäinen edustus (noin kymmenessä prosentissa) Etelä-Koreassa on mahdollistanut tuoda erääseen taustaan yhteiskunnallisen lisän kommentoida kirkon ylikansallista pedofiliarinkiä.
-----

Les Bijoux muualla:
Kupoli.net

Ei kommentteja: