Palanen minua, olkaa hyvä.

Ankilta tuli haaste tuossa marraskuun puolella. Koska olen tätä nykyä ilmeisesti ameeban tasolla, vastaamisessa kestää. Mutta sainpas ne turistettua ulos kuitenkin. Säännöt vielä: kerro 11 faktaa itsestäsi, vastaa haastajan 11 kysymykseen, keksi seuraavalle 11 nimettävälle haastettavalle (alle 200 seuraajaa) 11 uutta kysymystä, ei pyöröhaastoja. Et voilà! Aloitetaanpas Ankin kysymyksistä.

1. Uskotko kohtaloon?
Tim Minchin kuvaa 'If I Didn't Have You' kohtaloa erinomaisesti kuvatessaan ns. kohtaloaan olla vaimonsa kanssa: "And look, I'm not undervaluing what we've got when I say that given the role chaos inevitably plays in the inherently flawed notion of "fate", it's obtuse to deduce that I've found my soulmate at the age of seventeen. It's just mathematically unlikely that at a university in Perth I happened to stumble on the one girl on Earth specifically designed for me." Lyhyesti: en usko.

2. Jos saisit mahdollisuuden palata takaisin johonkin menneisyyden hetkeen, tekisitkö sen?
En ole vielä saanut aikaiseksi blogata Stephen Fryn hienosta vaihtoehtoishistoriasta Making History, mutta esipalana sanottakoon että kirjan premissi on muualta populaarikulttuurista tuttu: "Matkataan ajassa taaksepäin ja tapetaan Hitler!" Menisin kyllä mieluusti ajassa taaksepäin, mutta taka-ajatukseni ovat vähemmän grandioosit: koulukiusaajilleni olisi sen kuuluisan saunan takana tilaa.

3. Mistä saat jaksamista tähän Suomen synkkään syksyyn ja talveen?
Eipäs mollata Suomen synkkää syksyä ja talvea! Kesäkuumalla sitä enemmän jaksamista tarvitsen.

4. Oletko jouluihminen?
Enpä oikeastaan. Jouluvaloja ei aina tule edes laitettua ja kortteja en ole tänäkään vuonna lähettänyt. Minulle joulu on enemmän se aika, kun näen nuorimmat serkkuni aivan pähkinöissään kaikista lahjoista ja joulupukin odotuksesta. Tykkään myös jouluruoasta, erityisesti rosollin lisukkeesta, jota syön itsenään koska en pidä rosollista. Ja joka jouluaatto olen tehnyt muksusta asti yhden asian: herännyt viimeistään yhdeltätoista katsomaan 'Lumiukon' ja viime jouluna myös sen jatko-osan.

5. Jos sinun ei tarvitsisi lainkaan piitata elämän tosiasioista (esim. sosiaalisista normeista/pakotteista), mitä tekisit elämässäsi?
Useamman tarkkaan valitun päät irtoaisivat olkapäiltä julkisesti. Tekisin maailmasta siten omalla tavallani edes vähän turvallisemman paikan.

6. Mikä tekee elämästä merkityksellisen?
Siinäpä se, tämän kun tietäisi. 42? Ehkä elämän tarkoitus on, että kaikki etsivät itse omalle elämälleen tarkoituksen sen sijaan että odottavat sen merkityksen tulevan jostain ulkopuolelta.

7. Jos tietäisit kuolevasi aivan pian, mitä haluaisit vielä tehdä?
Viettäisin aikaa ainakin N:n ja S:n kanssa. Sitten olisi tietysti sex, drugs & rock'n'roll -yhtälö. Ja paluu kysymyksen 5. vastaukseen. Tosin tässä skenaariossa muut jatkavat elämäänsä, joten tuo viimeinen tulisi tehdä jälkiä jättämättä.

8. Uskotko, että on olemassa jotain yliluonnollista tai Jumalan kaltaista?
Tämän olemisen tason kanssa kontaktissa olevista edustajista puuttuvat kaikki todisteet. Ehkä jotain on olemassa, mutta mitään yhteyttä meidän maailmaan ei ole. Ehkä muutama vekkuli tapaus trollaa meitä ja tekevät kontakteistaan tahallaan epämääräisiä. Ehkä heillä on joku keskinäinen sopimus olla antamatta mitään konkreettista ja johdonmukaista todistetta olemassaolostaan. Hei! Ehkä tämä on se ultimaalinen doublebluff: kummitus kirjoittaa autiotaloon (eli erinomaiseen paikkaan nuorten kännäämiselle) sijoitettuun tauluun tunnetun populaarikulttuuriviittauksen, kuten Oklahomassa:9. Onko rakkaus sitä, että antaa toisen pilata elämänsä (kuten Anna-Leena Härkönen on Ei kiitos!- kirjassaan kirjoittanut)?
En ole ikävä kyllä lukenut tätä Härköstä, joten konteksti voi olla olennainen lisä, mutta noin perstuntumalta: ei. Kynnys sekaantumiseen on tosin korkea eli ihan pikku/todistamattomista asioista ei pidä hermostua.

10. Jos voisit tavata yhden fiktiivisen henkilön, kenet tapaisit?
Tohtori. Saa tulla hakemaan minut pois koska vain. Kunhan saan heittää hyvästit joillekin sitä ennen, tyypin matkassa kun tunnetusti saattaa mennä henki. Morpheuksen siskokin saa tulla tervehtimään sitten viime hetkinä, se olisi mukava yllätys.

11. Onko olemassa laulua, joka saa sinut itkemään? Jos on, niin mikä?
Oikealla tuulella moni saa itkemään, helpoiten varmaan Sian 'Breathe Me'. Ja Akira Yamaokan 'Room of Angel'.

11 satunnaista faktaa allekirjoittaneesta:
* Pöytäni natisee ja heiluu ja molemmat ärsyttävät aivan pirusti.
* Olen 95% varma, että Kevin Sorbon sopimuksessa Andromedan tuotantotiimin kanssa on kohta, jossa kukin vieraileva naispuolinen hahmo kuolaa kapteeni Huntin perään ja viimeistään jakson lopussa vaihtaa sitä kuolaa tyypin kanssa.
* En ole viherpeukalo: tapan vaikka kaktuksen.
* Haluaisin opetella soittamaan selloa.
* Puupuhaltimista lemmikkini on oboe, jolla on hienon surullinen ääni. Tällä perusteella harkitsin sitä hetken toiseksi parhaimmaksi vaihtoehdoksi sellon opettelulle, kunnes tutustuin soittimen mekaniikkaan. Ilmiömäinen kyky valikoida joukosta kaikkein epäkäytännöllisimmät suosikeiksi.
* Opiskelen japania toista vuotta. Käytännössä se tarkoittaa, että kerhoikäinen japanilaislapsikin osaa kieltä paremmin, mutta hei, minusta tämä on mukavaa.
* Kieli poskella: kokoomusnuorten jäsenyys tulisi luokitella ICD-10:een F6:n alle ("included but not limited to" -lisäyksellä).
* Veroparatiisit veks! Jos yhtiö toimii maassa X, käyttää sen poliisivoimia, palolaitosta, energia-, vesi- ja kommunikaatioverkostoa sekä sen verovaroin kouluttamaa työvoimaa, sen tulee maksaa täysimittaisesti lain vaatimat verot eikä sen saisi laillisesti siirtää veronmaksujaan muihin, varsinkaan matalan verotuksen, maihin.
* Brittiläinen rikosdraama on parasta.
* Sama juttu komedian kanssa: ei ole 'Uutisvuoto' enää kovin hauska, kun on katsonut sen alkuperäistä brittiversiota ('Have I Got News For You').
* Harkitsin joskus muuttavani nimeni laillisesti erääksi muuksi, tarkistin jopa maistraatista että valintani olisi ollut laillinen. Olisi ollut.

Minun 11 kysymystäni (en osoita niitä kenellekään, mutta vastaa kommentteihin, jos huvittaa)
1. Presidentinvaalien toinen kierros, vastakkain Päivi Räsänen ja Timo Soini. Ketä äänestät, Räsästä, Soinia vai nukkuvia?
2. Luetko Parnassoa?
3. Jouluvalojen lempiväri?
4. Mitä ammattia et voisi ikinä olla ja miksi?
5. Tehdäänkö aikahyppy juuri nyt? ;)
6. Lähimmän kirjan sivun 108 kolmanen rivin viides sana?
7. Koska luit viimeksi näytelmän?
8. No mikä se oli?
9. Mitä pitäisi tapahtua, ennen kuin näkisit itsesi marssimassa kadulla kylttien kanssa mielenosoituksessa?
10. Lempinumerosi ja miksi? (alla vinkkejä)

2 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)

Milla kirjoitti...

Kiitos :)